top of page

Marte fra Nord-Odal og Marius fra Årnes gar funnet seg vel til rette i Bø.

Marte og Marius lever fjelldrømmen i Bø. De anbefaler unge som bør sørpå å prøve Nord-Norge. Kommunen søker nye sykepleiere.

Bø kommune skal ansette tre nye sykepleiere fordi eldreomsorgen skal styrkes. Tilbudet er godt, og Marius og Marte gir deg den ekstra motivasjonen du trenger for å flytte fra byens kjas og mas til mer landlige omgivelser i nordnorge.

Marius S. Johansen (27) fra Årnes og Marte Skjerven (25) fra Nord-Odal flyttet til Bø i mai. Du skal få lese mer om dem litt senere i denne teksten, men først om stillingene:

Bø kommune skal altså – i motsetning til en del andre kommuner – styrke eldreomsorgen.

 

- Kommunestyret har bestemt at det skal være flere ansatte i arbeid ved vårt sykehjem. Derfor søker vi etter tre sykepleiere, beretter pleie- og omsorgsleder Fred Hanssen.

Han mener kommunen har laget et godt pakketilbud:

 • Bø kommune har tilgang til helt nye leiligheter, som det ennå ikke har bodd noen i.

 • Sykepleiere får et rekrutteringstillegg på 100.000 kroner.

 • Er du sykepleier med studielån? Bø kommune betaler 30.000 kroner ekstra per år i tre år sånn at du kan redusere studielånet.

 • Du får flyttegodtgjørelse.

 • Det er mulighet for å få en fleksibel turnus.

 • Hvis du har familie som ønsker å prøve seg i Nord-Norge, så vit dette:

 • Vi er behjelpelig med å skaffe partner jobb.

 • Barnehagene er GRATIS!!!!

 • Ønsker dere å kjøpe bolig, kan vi hjelpe deg med å finne gode objekt. Noen av eiendommene trenger kanskje litt «kjærlighet», men har stort potensial. Du kan få kjøpt veldig mye for veldig lite, særlig hvis du er forberedt på å yte eiendommen mye kjærlighet. Prisen på ei tomt i Oslo overstiger typisk prisen på et hus med tomt i Bø.

 • Har du aktive barn, kan det kanskje være verdt å vite at all trening for barn og unge er gratis. Du slipper typisk unna med noen hundrelapper i kontingent.

 • Hvis du planlegger å få barn i Nord-Norge, kan det være greit å vite at Bø kommune gir 25.000 kroner til barn som blir født i Bø. I tillegg gir kommunen barnet 25.000 kroner når barnet fyller to år.

 • Bø har som en av to kommuner i Norge senket satsen på formue. I tillegg har vi veldig lav sats på eiendom.

 • Strømmen i Nord-Norge er veldig mye billigere enn i resten av landet.

 • Hvis du liker å betale parkeringsavgifter, er Bø ikke stedet å komme til. Du må kjøre seks mil for å finne "kjøpeparkering". Det er ingen bompenger.

 • Det er kort vei til flyplasser, to og en halv time til stamruteflyplassen Harstad Narvik, en time til kortbaneflyplassen ved Stokmarknes, to timer til flyplass på Andenes og cirka to timer til Svolvær, som jo også er et greit sted å dra til i helgene.

- Fjellene  i Bø er fantastiske, sier Marte og Marius.

Marius og Marte

To av de siste som har tatt jobb i Bø, er Marius og Marte. Kjæresteparet har en stor lidenskap i livet: Å gå på tur i fjellet. Marte har vært medlem av Den Norske Turistforening lenge, og Marius har spilt fotball i mange. I påvente av at en fotballskade skal bli leget, holder han seg i form sammen med kjæresten ved å gå tur. Bø er et paradis for dem som liker friluftsliv. Hvis Årnes og Nord-Odal preges av skog, preges Bø av åpne fjellandskap med stor variasjon av korte og lange turer. Marius jobber som konsulent i økonomiavdelingen til Bø kommune, Marte jobber i hjemmesykepleien.

 

-Vi er begge veldig glad i naturen, og vi forsøker å komme oss ut på tur etter arbeidstid og vi er veldig glade for at her ikke er hjortelusflue, flått og huggorm, smiler Marte og Marius.

 

- Hva med været?

-Det er helt vilt! I vår var været helt vilt dårlig, det regnet vannrett. I sommer har været vært helt vilt godt med mange dager over 20 grader, noen opp mot 30 og det har vært mye sol.

Nå ser han og Marte fram til å utforske de andre årstidene i Bø.

Marius sier at han synes det er veldig flott at kommunen legger så godt til rette for at folk skal få det bra når de flytter hit.

20230721-IMG_8093.JPG

Bø kommune har helt nye leiligheter tilgjengelig for nøkkelpersonell, som sykepleiere. 

Nye leiligheter

Bø kommune har fått tilgang til flere nye leiligheter. Marius og Marte flyttet for eksempel rett inn i en helt ny leilighet. Den er riktignok ikke kommunal. Det unge paret er veldig fornøyd med prisene og størrelsen på leiligheten sin.

 

- Vi fikk tilbud om en splitter ny leilighet, som er større enn det vi har leid andre steder og samtidig mye billigere. Faktisk sparer vi 4.000 kroner måneden i forhold til den leiligheten vi leide før vi flyttet hit. For oss – som er vant til prisene sørpå – er det vanvittig billig å bo i Bø.

Bø kommune vedtok nettopp å kjøpe seks helt nye leiligheter. Det er kjøpt inn to på tettstedet Eidet, og det er skrevet avtale om å kjøpe to på tettstedet Steine. Kommunen skal også kjøpe to nye leiligheter på Straume, kommunesenteret i Bø. Bø kommune har også en tilvisningsavtale til tre helt nye leiligheter på Steine. Disse er innflyttingsklare i august/september.

Er dette dine nye kolleger? Bøheimen ligger i vakre omgivelser noen gode steinkast unna rådhuset.

Viktig informasjon om Bø

Et viktig spørsmål mange stiller seg er: Hvor skal jeg bo? For det første: Spør kommunen om å få tilgang til en ny leilighet. Vi har noen klare allerede, noen blir ferdige i august/september (2023) og vi har fire nye leiligheter som blir ferdig det neste året (2024).

Men du ønsker kanskje å kjøpe noe?                                        

Trykk her for å se hva Finn har å tilby nå.

Bø kommunes bibliotekar – Astrid Andreassen – kjøpte et eldre hus som hun pusser opp.

Trykk her for å lese hennes beste tips om å kjøpe eldre hus i Bø.

De lokale oppslagstavlene på Facebook er veldig godt lest av lokalbefolkningen. De lokale er dine beste venner. De ønsker nemlig at DU skal flytte til Bø. Derfor er de innstilt på å hjelpe deg. Legg ut en post om hva du ønsker.

Trykk her for å melde deg inn og poste meldinger i den Nye oppslagstavlen.

Trykk her for å melde deg inn og poste meldinger i oppslagstavle for Bø i Vesterålen.

Line og Jonas begynte å jobbe for Bø kommune i fjor. De har gode tips til deg som vurderer å flytte til Bø.

Trykk her for å lese tipsene fra Jonas og Line.

Vil du vite mer om hva som finnes av tilbud i Bø?

Trykk her for å finne mye informasjon.

Liker du å gå på tur? Da skal du vite at Bø er en drømme-kommune.

Trykk her for å lese om noen av våre fine fjellturer. Noen er korte. Noen er lange. Noen er flotte om vinteren, andre er best om sommeren.

Det er mye å gjøre på fritiden i Bø. Veldig mye er gratis. Barn og ungdom har gratis trening. Bø kommune har en god utstyrssentral. Her kan du låne veldig mye gratis.

Trykk her for å lese om noe av det som tilbys i Bø.

Som arbeidstaker i Bø, skal du også vite at kommunen har som ambisjon å være en god arbeidsgiver.

Trykk her for å lese et intervju med personalsjef Marius Holst.

Vil du vite mer?

Trykk her for å finne navn på kontaktpersoner i Bø.

Kontaktpersonene for de ledige stillingene er:

Pleie- og omsorgsleder Fred Hanssen, telefon 906 35731.

Avdelingsleder Marianne Karunsdatter Hoaas, telefon 76 11 42 60.

bottom of page