top of page

- Vil du ha verdens mest givende jobb?

Ivan Andreassen (55) er ungdomsleder i Bø kommune. Nå vil han ha deg med på laget.

Ivan startet i 2011 som tilkallingsvikar. Siden 2013 har han vært fast ansatt som ungdomsleder.

- Jobben som ungdomsleder består blant i å være til stede hver gang ungdomsklubben har åpent og vi har «Åpen hall». Jeg følger også med «Rockebrakka», arbeider med UKM – Ung kultur møtes, Ungdomsrådet og Rock Mot Fraflytting, sier Ivan. Han er veldig lite å treffe på kontoret på rådhuset. Hans «kontor» er der ungdommen i Bø møtes.

Lang erfaring

Ivan har svært lang erfaring med barn- og ungdomsarbeid i Bø. Han startet «karrieren» i lag og organisasjoner.

- I 1996 begynte jeg som trener. På det meste hadde jeg ansvaret for fem ulike lag, forteller Ivan. Hobbyen - treneroppgavene - er senere blitt arbeid. Man kan kanskje spørre: Hvorfor gjør du dette, Ivan? Svaret er at jeg elsker å legge til rette for at ungdommen skal ha en meningsfylt fritid.  Så da hobbyen min lå an til å bli arbeid, slo jeg til og søkte jobben.

 

Elsker jobben

Han bruker Rock Mot Frafløtting (RMF) som et godt eksempel på hvorfor han elsker jobben sin.

- Et så stort arrangement som RMF består av samarbeid, masse samarbeid. Det å få være med å få barn- og unge til å planlegge et stort arrangement, er meget givende. Alt må – for å bruke Egon Olsen i Olsenbanden sine ord - «times og tilrettelegges». Det starter tidlig i januar og februar med å finne ut hvilke ungdommer som skal være med i de ulike gruppene. Så starter arbeidet med å finne artister, skrive kontrakter, leie inn lyd, sørge for opplæring, sørge for mat og drikke til alle, selge billetter, ordne vakter, sørge for sikkerhet og så videre og så videre. For meg – som en godt voksen kar – er det veldig godt å se når ungdommene mestrer alle små og store detaljer. Derfor sier jeg: Jeg har egentlig ikke en jobb, jeg får betalt for å drive med hobbyen min, sier Ivan..

 

Søker kollega

Ivan – og folkehelsekoordinator Brita Almestad – søker nå to kollegaer.

Bø kommune har fått statlige midler til prosjektet «Bli med», som er et fritidstilbud som skal inkluderer leksehjelp, ernæring, aktiviteter, sosialt samvær, opplevelser og transport. Tilbudet er ukentlige med en gruppe i mellomtrinnet og en gruppe i ungdomsskolen. Det er fokus på trygghet, trivsel, inkludering og samhold i prosjektet.

 

- Vi har to ledige stillinger (halv tid). Dersom du ønsker å jobbe 100 prosent, er det bare å søke. Det kan hende at du kan kombinere denne jobben med en halvtidsstilling et annet sted i Bø kommune. Vi er behjelpelig med å finne løsninger, sier Ivan.

 

-Drømmekandidaten vår er personer som elsker å jobbe med barn og unge. Så dersom du er blant dem som får energi av å jobbe med ungdom, og elsker å knytte bånd til de yngre, er dette en fantastisk jobb.

Han understreker at det er fint om du har utdannelse, men det aller, aller viktigste er at du er egnet til jobben.

bottom of page